Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Фото: Невремето направи хаос во Преспа – градот ги уништи јаболката, откорнати дрвја, голема материјална штета – Општинските власти веќе се на терен

Општинските власти во Ресен се на терен веднаш по силното невреме кое зафати делови во Преспа.

Силното и незапамтено невреме Ги зафати селата на источната страна на Предпанското Езеро од Претор па се до Долно Дупени, невремето го погодило и селото Стење кое се наоѓа на западната страна.

Материјалните штети се големи, а градот повторно уништи дел од родот на јаболката. Ексклузивните фотки кои ги направи тимот на Centar.mk покажуваат откорнати дрвја, уништени јаболкови насади и друга материјална штета.