Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Вечното прашање: Дизел или бензин?

фото Pixabay

Се` повеќе дискусии за автомобили започнуваат и завршуваат со едно прашање: дизел или бензин? Кое гориво е подобро, кои се предностите и маните, кое гориво е поисплатливо…

Мислењата се, секако, различни. Не само на возачите, туку и на автомеханичарите, произведувачите, овластените сервисери.

Во интересно видео кое ви го пренесуваме, погледнете ги предностите и маните на дизел и бензинските мотори, како и што би се случило ако во дизел мотор ставите бензин и обратно.

Погледнете:

http://youtu.be/bZUoLo5t7kg

спонзорирано: