Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Над 100 полицајци се отпуштени, објави Оливер Спасовски

За три пати се зголемени дисциплинските постапки.

Јакнење на одделението кое ги врши дисциплинските, најави министерот за Внатрешни работи, Оливер Спасовски во емисијата Отворено на ТВ 24.

– Бројката на луѓе кои што добиле отказ од работното место е околу сто, рече Спасовски, опишувајќи ги овие службеници како Луѓе кои правеле проблеми во минатото, нанеле зло.

– Сето ова е процес кој што трае и ќе биде во континуетитет.

Ветингот за многу скоро ќе започне, најави Спасовски, откако ќе биде пуштено во Собранието Законското решение.

error: Соддржината е заштитена.