Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Спасовски: Процесот на промени и демократизацијата на полицијата е во тек и ќе продолжи

Клучната цел на ослободување и демокраризација на МВР е постигнат.

Промените се процес и тој процес ќе го продолжиме. Потребен е ветинг во полицијата. Неколку месеци работиме на утврдување концепт.

Најголема реформа е завршена, а тоа е реформа на системот за следење на комуникациите.

Реформирани се целосно и безбедносните служби.