Секогаш во средиштето на збиднувањата...

И предвремените избори се опција, вели Заев

Јас ги кажав сите опции, најверојатно предвремените избори се тоа што боде уши.

Ова не го правиме заради Северна МАкедонија, ова го правиме и заради Европската унија, дециден е премиерот Зоран Заев во вечерашното гостување на тв 24 во емисијата Отворено.

– Ние имаме целосно право да се бориме за тоа што ние заслужено и ќе се избориме, јас сум убеден дека ќе добиеме датум за преговори, а мојата желба е ова лето да добиеме, рече премиерот Заев.

Јас разбирам ако не биде јуни, но не разбирам зошто не може јули, вели Заев.

Како опции вели Заев и дека предвремени се една од опциите, враќање на мандат е друга опција, нов мандат е трета опција, опција е и мандат на нова личност за формирање на Влада, рече Заев.