Навистина создадена за лето, убава, лесна и бела. Ќе уживате во нејзиниот вкус…
Состојки за кора:
8 белки ; 400 гр шеќер ; 1 лажица оцет
Состојки за фил:
8 жолчки; 50 гр шеќер; 1/2 л млеко; 2 кесички шлаг; 125 гр маргарин; 3 лажици брашно; 1 кесичка пудинг од ванила; 300 гр бело чоколадо
Начин на подготовка:
Разматете белки, додајте шеќер па добро разматете, на крај додајте оцет. Печете ја кората на 150 степени околу 25 минути во плех обложен со хартија за печење.
Згответе го пудингот во млкео, потоа додајте разматено брашно, шеќер и жолчки. Разладете и соединете со маргарин, шлаг и растопено бело чоколадо (оставете 50 гр бело чоколадо кое ќе го изрендате за украс).
Тортата ставете ја во фрижидер до послужување. Уживајте!