Секогаш во средиштето на збиднувањата...

23 мај неработен ден

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците, 23 Мај, Националниот ден на Власите, е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на влашката заедница во Република Северна Македонија им го честита Националниот ден на Власите.

error: Соддржината е заштитена.