Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ВО ЖИВО од мисата на Папата Франциск на плоштадот

Папата Франциск од Спомен куќата на Мајка Тереза се мал отворен автомобил се упати кон Плоштадот каде се одржува миса пред повеќе илјади граѓани од државава, околните земји од регионот и од многу европски земји.

Тој попатно ги поздравуваше присутните долж зоната, кои го отпоздравуваа.