Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Дали знаете колку животни сте изеле? 11 крави, 27 свињи, 2.400 кокошки, 80 мисирки, 30 овци…

Според истражувањето на една вегетаријанска организација, човек чија исхрана се базира на месо јаде повеќе од 7.000 животни во текот на животот.

Просечен човек јаде 11 крави, 27 свињи, 2.400 кокошки, 80 мисирки и 4.500 риби до осумдесетата година од својот живот. Тоа во принцип е една поголема фарма со многу кокошки.

Во овој број не се вклучуваат сите останати помали животни кои ги јадеме. Ако некогаш сте се осудиле да изедете зајак, гуска, патка или лигњи може да додате уште 500 животни на својата листа.

error: Соддржината е заштитена.