Секогаш во средиштето на збиднувањата...

‘Рчењето одзема 23 дена сон

Љубовта може да победи сe освен рчењето. Новите истражувања покажуваат дека жените годишно губат три недели сон поради рчењето на нивниот партнер, третина од нив на крајот одат да спијат и во друга соба

Иако според истражувањата мажите ги бркаат жените од креветот со своето неподносливо рчење, сепак постојат и спротивни случаи. Во британската студија околу 39 проценти од испитаниците губат час и половина сон секоја ноќ поради рчењето на партнерот. Кога ќе се соберат часовите годишно се губат 23 дена.

Од 2500 анкетирани мажи и жени, 24 проценти се пожалиле дека жените ги будат за да престанат да рчат, а 41 процент од жените изјавиле дека мажите ги вознемируваат со рчењето.

Експертите предупредуваат дека силното и гласно рчење, најчесто е медицински проблем.