Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Оваа математичка задача открива колку години имате!

Со едноставна операција ќе дојдете до број кој не само што погодува колку години имате туку и кој број на почетокот сте го замислиле.

Ќе ви треба и калкулатор.

– Изберете било кој број од 1 до 10

– Помножете го со 2

– Додадете 5

– Добиениот број се множи со 50

– Ако веќе оваа година сте славеле роденден, на резултатот додајте на 1765 , а ако не, додајте 1764

– од добиениот резултат одземете го четирифрениот број од годината на вашето раѓање

Ако сте го направиле сето ова, првата цифра на добиениот резултат открива кој број сте го замислиле на почетокот, и другите бројки се вашите години.

error: Соддржината е заштитена.