Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
КУЈНА

Најпопуларно јадење на велигденската трпеза: Нема жена која нема да го подготви ова за Велигден!

Преубавите пилиња од варени јајца се вистинско ремек дело, а еве како се подготвуваат!

За полнетите јајца или пилиња од варени јајца, потребни ви се сосема малку материјали. Меѓутоа, бидете сигуртни дека никој нема да им одолее.

Состојки:

11 варени јајца
2 лажици мајонез
неколку кисели краставички
1,5 лажичка сенф
1 лажица рен
сол
бибер
варен морков
бибер во зрно
Начин на подготовка:

Исечете ги јајцата на половина така што горната половина ќе биде малку помала. Потоа извадете ги жолчките и ставете ги во чинија, па додајте ги останатите состојки како што се мајонез, сенф, рен, кисели краставички (мелени), сол и бибер. А потоа јајцата наполнете ги на местата каде што претходно стоела жолчката.

Од варениот морков направете клунови, а од биберот во зрно очи за пилињата.

Уживајте во своето мало ремек дело!

Можеби ќе ве интересира

Дали сте шокирани од цената на црвеното месо? Овие три намирници се добри замени за протеини

ДЕСК

Колку време навистина може да ги чуваме јајцата во фрижидер?

ДЕСК

Од кујната на Давор: Како да подготвите посен колач со новиот оризов напиток од Виталиа?

C +