Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Анкета на “Рејтинг”: Стево има најпозитивна и најдобра кампања

Според изборната анкета на Агенцијата „Рејтинг„ за претседателските избори Стево Пендаровски имал најдобра и најпозитивна кампања одговориле 30,8 проценти односно 31.8 проценти од анкетираните.

За Давкова исто така 26 отсто рекле дека има најдобра кампања, а 27,4 отсто дека има најпозитивна кампања.

Останатите резултати се во продолжение:

Агенцијата „Рејтинг„ спроведе испитување на јавното милсење за претседатлските избори во периодот од 8-14 април, врз репрезентативен примерок со кој беа опфатени 1112 испитаници.

Анкетата беше спроведена според метотдот интервју лице в лице. Анкетата е независно спроведена за сопствени потреби со цел нашата агенција да ја депонира својата изборна прогноза.

Нивото на доверливост е 95% а можната ститистичка грешка од -3 до плус 3%

 

Поврзани вести: