34.8 C
Скопје
13. јуни 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
фото Centar.mk (c) 2024
+МАКЕДОНИЈА

До изборот на нов министер со Министерството за одбрана раководи заменик министерот Тирон Јајага

По верификацијата на пратеничкиот мандат на Славјанка Петровска до изборот на нов министер со Министерството за одбрана раководи заменик министерот Тирон Јајага.

Министерството за одбрана известува дека со верификацијата на пратеничкиот мандат на 28.05 на министерката за одбрана Славјанка Петровска и заврши функцијата.

До изборот на нов министер, со Министерството за одбрана во полн капацитет ќе раководи заменик министерот Тирон Јајага.