16.8 C
Скопје
22. април 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ГЕРМАНИЈА

Се повлекува познат бренд колбас од пазарот: Може да предизвика внатрешно крварење

REWE Dortmund SE & Co го повлекува производот за колбаси REWE. Некои испораки на популарниот Лајонер со бибер и јајца може да содржат остатоци од пластика.

Се повлекуваат сите производи од бибер и јајца од Lyoneri, произведени од Rewe, со најдобар датум од 31 март 2024 година.

Не може да се исклучи дека во пакувањата има мали, проѕирни парчиња пластика. Производот не смее да се конзумира.

Повлекувањето на производот се однесува само на пазарот во Северна Рајна-Вестфалија, Германија.

Странските тела, како што се пластичните остатоци, може да предизвикаат опасни повреди во устата и грлото. Во најлош случај, може да дојде до внатрешни повреди или крварење.

Дури и без потврда, клиентите можат да го вратат производот во продавницата и да добијат рефундирање еднакво на куповната цена.

Спонзорирано: