16.8 C
Скопје
22. април 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+МАКЕДОНИЈА

Бојмацалиев: Нигде во дописот на Европската Унија не се вели дека граѓаните може да патуваат со пасоши со старото име на државата

„Нигде во дописот на Европската Унија се вели дека граѓаните може да патуваат. Таму пишува дека треба да се изнајде решение, а во моментов сите земји членки да одлучуваат самостојно, бидејќи Република Грција ги има известено, а од нас нема никакво известување. И има прашање до нас, уште колку време ни е потребно за промена на патни исправи,“ рече дополнителниот заменик-министер на МВР во техничката влада, Митко Бојмацалиев во вестите на ТВ21, во врска со пристигнатиот допис од ЕУ и претходно дадената изјава од страна на техничкиот министер Тошковски дека ЕУ нема да прави проблем за патување со пасоши со старото име на државата.

Спонзорирано: