4.8 C
Скопје
7. декември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МАКЕДОНИЈА

Судскиот совет избра осум судии за скопска Апелација

Судскиот совет избра осум судии за Апелацииниот суд Скопје, од кои четворица од кривичната и четворица од граѓанската област.

Нови апелациски судии од кривичната област се Габриела Гајдова, Александра Ристевска, Весна Димишкова и Осман Шабани, а од граѓанската област Александар Шопов, Ирена Костадиновска-Ангелова, Наталија Донева и Илир Сулејмани.

Се работи за прв избор за второстепен суд спроведен врз основа на новата методологијата.

Иако прворангиран на конечната ранг-листа за судии од кривична област, судијата Лазар Нанев, од Основниот суд Кавадарци, не беше избран за апелационен судија. Тој доби 4 гласа „за“ и 8 гласа „против“ од членовите на Судскиот совет.

ПОПУЛАРНО НА ИНТЕРНЕТ...

1.

ДРЖАВАТА ДЕЛИ ПОМОШ: По 3000 денари месечно за пензионерите кои земаат најниски пензии – пари секој месец ќе им стигаат и на учениците и студентите

2.

АХВ: Се повлекува негазирана флаширана вода, не е безбедна за пиење!

3.

Ескорт дамите открија како изгледа платената интимна врска: „Често доживувам оргазам со спонзори“