4.8 C
Скопје
28. ноември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+МАКЕДОНИЈА

ДПМНЕ за 2 години не направи ништо во 40 општини, резултати нула! – велат од СДСМ

-После 2 години од мандатот на ДПМНЕ како локална власт во над 40 општини во државата јасно е дека градоначалниците од ДПМНЕ не ја оправдаа довербата и не го испорачаа она што го ветуваа пред граѓаните, соопшти СДСМ.

„На половина од мандатот резултатот на локалната власт на ДПМНЕ е нула.

Проектите кои ги ветуваа не се реализирани, изборните програми на градоначалниците на ДПМНЕ останаа лажни и нереализирани ветувања.

За 2 годиини ДПМНЕ ги изневери граѓаните и удри по нивниот џеб со поголеми сметки за данок на имот и до 300%, но и за ѓубретарина, вода, комунални услуги.

Тоа е поразителниот заклучок после 2 години локална власт на ДПМНЕ.

Власт за ДПМНЕ значи уназадување и поголеми сметки за граѓаните.“ – се вели во соопштението.