10.8 C
Скопје
3. декември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
АВТО ЦЕНТАР

Што значи ако видите пластично шише на тркалото на вашиот автомобил? (ВИДЕО)

Полицијата постојано ги следи криминалците кои ги ограбуваат возачите и нивните автомобили, особено што се појавија нови методи во кои разбојниците се уште поуспешни.

Сега полицијата предупредува на нов трик што крадците го користат за да украдат скапоцености или дури и вашето возило.

Разбојниците ставиле празно пластично шише на десното тркало каде што возачот не може да го види, а потоа чекале.

Кога ќе го стартуваат возилото и ќе тргнат, слушаат необичен звук додека шишето почнува да се дроби. Бидејќи не знаат што се случува, нивниот прв инстинкт е да излезат од автомобилот и да видат што се случува.

Во тој момент крадците го започнуваат својот план. Додека возачот го прегледува своето возило, крадците имаат пристап до отклучен автомобил, од него можат да земат скапоцености или, доколку возачот ги остави клучевите внатре, да го земат целиот автомобил.