6.8 C
Скопје
18. април 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+ЛОКАЛНО

Продолжува целосната реконструкција на патот Дебреш – Здуње

По завршувањето на изградбата на 1300 метри канализација, се прават подготовки (тампонирање, нивелирање) за целосно асфалтирање на патот Дебреше – Здуње кој започнува од страната Дебреше.

Проектот за обновување на патот Дебреше – Здуње вклучува реконструкција на патот долг 1.300 метри, додека паралелно со изградбата на патот, во делот Здуње се гради канализација од 1.200 метри.

Наскоро ќе заврши целокупното асфалтирање на патот Дебреше-Здуње, додека целосната функционализација според стандардите на овој пат значително ќе го олесни сообраќајот на влезните сообраќајници во градот.

Спонзорирано: