21.8 C
Скопје
23. септември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+МАКЕДОНИЈА

Маричиќ: ЕУ обезбедува можности и за нашите млади

Фејсбук статус вицепремиерот Бојан Маричиќ:

ЕУ обезбедува можности и за нашите млади. Македонската младина со проектот „ЕУ за млади“ наменет за вработување, обука и практикантство, добива директна буџетска поддршка од 15 милиони евра.

📌 Дополнително, во новата ИПА III програма ќе има уште околу 18 милиони евра за “гаранција за млади”.

🇲🇰🇪🇺 Мобилноста, знаењето и вештините што им стануваат достапни на младите преку програмите и фондовите на ЕУ им отвораат светла перспектива.

🇲🇰🇪🇺 Нашата грижа за младите е да бидат еднакви со своите врсници во ЕУ. Да им ја донесеме ЕУ дома и да ги препознаат можностите во сопствената земја членка на ЕУ. Тоа ќе го постигнеме до 2030 година!