Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Љубов

Психолог открива што ве прави фатални: Една особина е неодолива за секој маж

Рускиот психолог Михаил Лабковски во своите предавања истакнува дека самопочитта е основа на се во животот. Самопочитта е основата на човековото постоење. Од него зависат многу фактори, како што се успехот во кариерата, среќата во љубовта и самиот квалитет на живот. Тој забележува дека е погрешно мислењето дека успешните луѓе имаат само богата самодоверба, всушност е обратно – самопочитта и правилното прифаќање на себе се патот до успехот.

Висока самодоверба
– Самопочитта компензира за сè: ако нема посебна убавина, образование и таленти, но човек бескрајно се сака себеси и не се сомнева (и сосема со право) во својата уникатност и шарм, тој сигурно ќе биде посреќен, попаметен, поубав, уште побогат. Високата самодоверба освојува се – изјави психологот.

Михаил Лабковски тоа го објасни вака:

– Драги девојки, често прашувате зошто самодовербата е поважна од убавината и како таа влијае на односите со спротивниот пол. Ти велам – самоуверената жена многу се сака себеси. На мажите им се допаѓа затоа што не е фокусирана на своите недостатоци. Таа е добра. Комуникацијата со неа е лесна. Таквата жена остава впечаток дека може и знае се. Држење на телото, мирни гестови, сигурен говор – можете, се разбира, да се обидете да го имитирате ова, но комплексите, доколку ги има, сепак ќе се појават порано или подоцна.

Сакај се себе си
Ако сте навистина сигурни во себе, навистина можете да ги импресионирате другите само со тоа како се носите себеси. Второ, ако сте навистина сигурни во себе, присуството или отсуството на маж наоколу не влијае на вашиот живот на кој било начин. Ако сте сами, тоа е во ред – животот не запира. Сомнежот во себе кај жените често се изразува во фактот дека тие навистина сакаат да бидат со некого. Трето, самоуверената жена ги привлекува истите самоуверени и силни мажи. Мажите со ниска самодоверба, несигурности и комплекси не и се интересни.

Љубовта, кариерата и многу други аспекти од животот се прекрасни, но најважно е како се чувствуваме. Бидете подготвени да се потрудите да го промените вашиот внатрешен свет и да се сакате себеси. Штом ќе успеете во тоа, сè друго ќе ја добие својата совршена форма и значење.