Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Разрешени министрите од Алтернативата за кои се дебатира една недела во Собранието

Министерот за здравство, Беким Сали, министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, и министерот без ресор, Џемаил Чупи, се разрешени од функциите. По две недели дебата, пратениците стигнаа до гласање.

Беким Сали разрешен од функцијата со 65 гласа „за“, против и воздржани немаше. За разрешувањето на Алити, 64 пратеници гласаа „за“.

За Џемаил Чупи, 64 пратеници гласаа „за“ , 1 беше против.

На дневен ред се разрешувањата на заменик-министрите по што следуваат именувањата.