Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+Македонија

Петровска: 2022 беше година на развој на одбранбените капацитети, со исто темпо продолжуваме и во 2023

Фејсбук статус на министерката за одбрана Славјанка Петровска:

2022 беше година на развој на одбранбените капацитети, со исто темпо продолжуваме и во 2023
👉 растот на одбранбениот буџет овозможува интензивна модернизација и опремување. Со една третина од буџетот го менуваме ликот на Армијата – набавуваме нови оклопни транспортери, модерна опрема за сајбер одбрана, системи за против-воздушна одбрана
👉 стандардот на припадниците на Армијата останува наш врвен приоритет зашто тоа нашите војници го заслужуваат тоа
📌 од денешниот редовен годишен брифинг со одбранбените аташеи во Северна Македонија