10.8 C
Скопје
28. февруари 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ТЕМАТЕХНОЛОГИЈА

Новата опција на апликацијата WhatsApp ги воодушеви корисниците

Како што беше најавено во ноември минатата година, Мета, компанијата зад WhatsApp, воведе можност за испраќање пораки до себе.

Во ноември минатата година, WhatsApp почна да им доставува на корисниците нова функција направена за сите кои сакаат да се допишуваат со себе.

Само-пораките обично се користат за брзи белешки, особено ако корисникот не е склон да користи разни апликации кои го служат токму тоа.

Опцијата се нарекува „Message Yourself“ и се користи за испраќање белешки, потсетници и списоци за купување до себе на WhatsApp. Се разбира, ако сакате, можете да разговарате и со себе.

Иако постојат апликации за оваа намена, како што се зачувување белешки, линкови, списоци за купување и слично, како што е бесплатниот и одличен Google Keep, можноста за испраќање пораки до себе е достапна веќе некое време во други апликации, како на пр. Instagram, FB Messenger, Microsoft Teams, Slack и слично. Сега постои и во WhatsApp.