Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+БизнисТОП ВЕСТИ

АД ЕСМ произведе 18.398 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 16.1.2023 година произведе 18.398 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во термоелектраните произведени се 13.988 MWh, а во хидроелектраните и во ветерниот парк во Богданци произведени се 4.410 MWh.

Во изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 MWh ноќни вишоци електрична енергија.

*Податоците се преземени од диспечерскиот извештај на АД ЕСМ за 16.1.2023 година.