Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Полицијата казнуваше пешаци што чинат прекршоци во Тетово

На 11.01.2023 во периодот од 11.00 до 15.00 часот на поширокото тетовско подрачје спроведена е засилена акциска контрола на возачите и нивните обврски кон пешаците. При контролата откриени и санкционирани биле 6 возачи кои не ги пропуштиле пешаците на обележани пешачки премини. Откриени и санкционирани биле и 16 други видови сообраќајни прекршоци.

Исто така, во периодот од 06.00 до 10.00 часот на гостиварското подрачје биле откриени и санкционирани 3 возачи кои непрописно престигнувале.