Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarМозаик

Дали спиете со или без чорапи? Еве што кажува за вашиот карактер

Постојат два типа на луѓе во светот – оние кои носат чорапи додека спијат и оние кои претпочитаат да бидат боси. Некои луѓе не можат да спијат без чорапи на нозе бидејќи им е ладно, а други не можат да спијат со нив бидејќи им е жешко.

И сега, многумина се убедени дека тоа е прашање на навика, но всушност се работи за состојбата на психата и нема никаква врска со топлината и студот во просторијата, а исто така е поврзана и со состојбата на телото, велат психолозите. . Еве го објаснувањето:

Луѓе кои спијат со чорапи
Тоа го прават затоа што навистина го чувствуваат студот, иако собата не е студена. Тоа може да биде поврзано со различни физички аспекти како што се дебелината на кожата и бавниот метаболизам. Но, спиењето во чорапи е исто така одраз на психата. Луѓето кои не можат да заспијат без чорапи на нозе обично имаат потреба да бидат заштитени, сакаат да престојуваат на удобни места и секогаш се стремат да воспостават длабоки и многу интимни односи со другите. По природа се нежни, најсреќни се во нечија прегратка и не им пречи да го делат својот личен простор со други луѓе.

Луѓе кои спијат без нив
За нив, спиењето со чорапи на нозете им предизвикува непријатност и им е премногу топло за да заспијат. Физички може да укаже на брз метаболизам, добра циркулација и подебела кожа. Но, гледајќи ја нивната психа, тие се многу независни и заштитнички настроени кон другите. Нивниот личен простор им значи многу и ќе се дружат со други луѓе само кога ќе им се допадне, не секогаш. Тие се многу искрени и искрени. Нив ги привлекуваат предизвиците и ќе направат се за луѓето за кои се грижат, само за да се чувствуваат добро.