Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МакедонијаВо тренд...

Спасовски: Со длабока почит кон делото на Глигоров, го продолжуваме патот на првиот претседател, да ја реализираме идејата за Република Северна Македонија – ОАЗА НА МИРОТ и рамноправен дел од европското семејство!

Денеска се навршуваат 11 години од смртта на првиот претседател на самостојна и независна 🇲🇰, Киро Глигоров, великанот на вековниот стремеж на македонските граѓани за независност.

Архитект на македонската државност кој со дијалог, како врвен демократски инструмент, ја етаблираше државата на меѓународно ниво, а неговото лидерство беше одбележано со толеранција, меѓусебна почит и соработка, за еднакви права за сите граѓани и за највисока поставеност на принципот на лојалност кон татковината.

Со длабока почит кон делото на Глигоров, го продолжуваме патот на првиот претседател, да ја реализираме идејата за Република Северна Македонија – ОАЗА НА МИРОТ и рамноправен дел од европското семејство!

Нека му е вечна слава!