Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarЉубов

Две работи што прељубниците ги прават за да сокријат афера

Работите во врските и бракот се почести отколку што мислите. Студија за брачно неверство сугерира дека една четвртина од брачните парови се соочуваат со изневерување, додека друга студија покажува дека само 13 отсто од „изневерите“ признаваат прељуба.

Постојат многу причини зошто луѓето се впуштаат во афери, а причините варираат од желбата за нешто ново до незрелоста – што, се разбира, не е оправдување.

И додека некои ја користат аферата како излез од врската и се рамнодушни кога некој ќе ги разоткрие, други прават се за да ја сокријат измамата. И покрај изневерувањето, тие се обидуваат да го зачуваат бракот или врската и се преправаат дека се е во ред – иако не е.

Грчките истражувачи претходно оваа година побараа од 300 испитаници да наведат што би направиле за да се обидат да го сокријат неверството. Потоа, во вториот круг истото им го побарале на 300 луѓе кои ги изневерувале своите партнери.

Врз основа на ова, тие ги издвоија најчесто користените стратегии кои се повеќе или помалку успешни. Во продолжение дознајте што ќе го изневери измамникот.

Стратегија број еден за прикривање на афера е да се биде таинствен. Личноста – без знаење на партнерот – ќе организира состаноци со љубовникот или љубовникот.

Измамниците ќе го гледаат навечер или после работа, а алиби ќе им бидат пријателите. Често ќе кажат дека биле со пријател или колега, иако е јасно дека оваа приказна едноставно не држи вода. Одеднаш мора да остане подолго на работа, да брза во канцеларија и да се врати пред утро – ова се само некои од изговорите кои прељубниците ги убедуваат своите партнери.

Само затоа што со месеци ви кажувал дека е со пријател, а всушност ве изневерува, не значи дека неговиот пријател знаел што се случува.

Прељубниците ретко драстично ќе го променат своето однесување – многумина ќе се обидат да останат блиски со својот постојан партнер. Тој сепак ќе им покаже љубов, ќе разговара и се чини дека се грижи за нивната врска.

Зошто? За да не бидат откриени во нивната „авантура“. Откривањето на измамник понекогаш не е лесна задача и треба да го следите однесувањето на партнерот, но понекогаш и тоа не е доволно бидејќи мудрите прељубници се обидуваат да „спакуваат“ сè.

Сепак, јасно е дека објаснувањата и причините зошто вчера вечерта го немаше таму нема да бидат вечно убедливи.