Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarМозаик

5 зодијаци кои ќе ви ги избришат солзите кога плачете

Некои зодијаци се непријатни со солзи. Кога ќе почнете да се емотивирате, тие ќе се упатат кон вратата (или барем ќе размислат за тоа). Но, другите зодијаци ќе ве охрабрат да го оставите сето тоа надвор. Со задоволство ќе ве утешат кога ќе ви требаат. Еве неколку зодијаци кои ќе ви ги исушат солзите кога плачете:

Рак
Раковите никогаш не би очекувале да ги задржите емоциите. Тие сакаат да бидете искрени за тоа како се чувствувате, дури и ако тоа значи дека може да се расплачете додека сте среде разговор со нив. Овој знак ја почитува ранливоста. Тие се восхитуваат на искреноста. Тие нема да се чувствуваат чудно кога ќе почнете да се чувствувате, бидејќи ќе бидат почестени што ви е удобно да се отворите со нив. Раковите ќе бидат тука за да слушаат што не е во ред, ќе ве гушкаат колку време ви треба и ќе останат со вас додека не почнете повторно да се чувствувате добро.

Бик
Биковите знаат какво е чувството да плачеш зад затворени врати – и никогаш не сакаат некој друг да се чувствува така. Тие сакаат да знаете дека ќе бидат таму секогаш кога ќе ви требаат. Овој знак е неверојатно чувствителен, па солзите не им се непознати. Тие нема да се чувствуваат како да претерувате кога ќе почнете да плачете или кога ќе инсистирате да се соберете. Тие ќе ви дадат простор и почит да ги ослободите вашите емоции. Тие ќе ве потсетат дека е во ред да чувствувате како се чувствувате, дека вашите мислења се валидни и дека нема ништо лошо во тоа да се изразувате.

Вага
Вагите имаат меки, нежни срца. Иако не можат да издржат конфронтација и сакаат сите околу нив да бидат среќни во секое време, тие никогаш нема да го свртат грбот на некој на кој му се потребни. Тие никогаш нема да одвратат некој што плаче или да делуваат вознемирени од солзите. Вагите ќе сакаат да направат се што можат за да ви помогнат повторно да се чувствувате добро – и тие разбираат дека понекогаш, поминувањето низ болката е единствениот начин да се преработи. Понекогаш, треба да ги ослободите емоциите пред да продолжите понатаму, и тие ќе бидат со вас се додека им дозволите. Тие не одат никаде.

Риби
Не само што Рибите ќе седат со вас додека плачете, туку и ќе почнат да плачат со вас. Ако ве видат во болка ќе им предизвика болка – но тоа не значи дека треба да се преправате околу нив. Тие сакаат да знаат низ што поминувате и како се чувствувате за да можат да ви помогнат. Тие добиваат радост од поддршката и утехата на другите. Ако некогаш ви треба да се развеселите, Рибите ќе направат се што е во нивна моќ за да ве насмеат. Не е важно дали им е незгодно. Тие сепак ќе бидат среќни да го направат тоа.

Близнаци
Близнаците се социјални пеперутки кои можат да се справат со секоја општествена ситуација што ќе им се најде на патот. Иако на почетокот може да се чувствувате непријатно да се скршите пред знакот кој секогаш изгледа толку весел и весел, Близнаците нема да ве осудуваат. Нема да ве натераат да се чувствувате незгодно да плачете и нема да ве сожалуваат. Ќе ве прашаат што ви треба и ќе ви го достават. Ќе ги донесат марамчињата, ќе ги донесат прегратките и ќе ги донесат пивата. Што и да ви треба.