Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarТехнологија

WhatsApp овозможи да се користи истата сметка на повеќе уреди

WhatsApp воведе нова функција која ќе им овозможи на корисниците пристап до истата сметка на повеќе уреди. На корисниците ќе им биде дозволено да ја користат истата сметка на WhatsApp на четири уреди истовременo.

Сепак, бета верзијата на оваа функција во моментов ќе биде достапна за Android уредите на некои корисници. Функцијата на придружниот режим беше тестирана во претходната бета верзија на WhatsApp и беше достапна за корисниците на таблети.

Со новоотворената функција, кога корисниците ќе инсталираат WhatApp на нов телефон, ќе добијат опција да ја поврзат својата сметка со друг уред преку QR-код. До опцијата може да се пристапи откако ќе го допрете менито со три точки во горниот десен агол на прозорецот.

Претходно, корисниците можеа да ја поврзат својата сметка на WhatsApp со нивниот десктоп компјутер, покрај нивниот паметен телефон.