Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+Македонија

Михаилоски: Ние не ги етикетираме студентите туку го слушаме нивниот глас

„Сега не е време во кое некој друг требаше да носи одлуки во име на студенти и да етикетира. Искуството од минатото и сега покажуваат дека сега имаме демократско општество и се слушаат студентските барања“ изјави претседателот на помладокот на СДСМ, Марко Михаилоски во „Студио 10“ на ТВ24.

Тој додаде дека Владата и пратениците го слушаат гласот на младите и на студентите со цел подобрување на нивните услови.

„Студентите вчера си го кажаа своето мислење и дадоа одговор на тој пазар на ВМРО-ДПМНЕ и дека не е ова панаѓур. моментот е следен и студентите и пратениците и се договорија дека ова е решение е до март, а пред тоа тоа треба да се најде заедно со сите чинители едно системско решение за овој закон“ рече Михаилоски во емисијата „Студио 10“.