Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Бочварски ќе учествува на Министерскиот совет на Транспортната заедница на земјите од Западен Балкан во Брисел

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, ќе учествува на Министерскиот совет на Транспортната заедница на земјите од Западен Балкан што ќе се одржи во Брисел.

Во рамките на Министерскиот совет министерот Благој Бочварски ќе има свое обраќање за напредокот на Република Северна Македонија во однос на усогласеноста на транспортната мрежа во Европската Унија.