26.8 C
Скопје
28. септември 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Ковачевски на Колумбија Универзитет: Спроведовме успешна политика за поддршка на вработувањето на младите

Спроведовме многу работи да го поддржиме вработувањето на младите луѓе, како и бројни даночни олеснувања за да ги привлечеме да работат, не само во бизнис кој што ќе ги креира некој друг, туку и самите да креираат бизниси, рече на предавањето на престижниот Универзитет Колумбија во САД, премиерот Димитар Ковачевски.

Ковачевски додаде дека Владата спроведе успешна политика за привлекување странски директни инвестиции кои креирале нови работни места
„Спроведовме успешна политика за привлекување на странски директни инвестиции и во овој момент имаме повеќе од 60 илјади работни позиции од 600 илјади вкупно кои што се создадени од странски компании, и тоа се сериозни компании кои ги имаме во земјата“ рече Ковачевски.