14.8 C
Скопје
3. октомври 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Заев: Нема оправдувања за воените агресии и инвазии – Секој од нас треба да крене глас за мир

Фејсбук на Зоран Заев:

Нема оправдувања за воените агресии и инвазии. Секој од нас треба да крене глас за мир.

Денес мораме да дејствуваме со силата на аргументите и да градиме пријтелства. Денес мораме да се спротиставиме на оние кои со силата на оружјето создаваат непријателства.

По повод 21 септември, Меѓународниот ден на мирот, во соработка со општинската установа Дом за деца и млади “Благој Мучето“ од Струмица, го поддржавме ликовниот хепенинг организиран со учениците и нивните ментори од училиштата од општините Струмица, Ново Село, Босилово и Василево.