19.8 C
Скопје
24. септември 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarЛокално

(Фото) Исечени дрвја во кругот на Кожувчанка за да се изгради бензинска станица

По добивањето на функцијата градоначалник, Митко Јанчев во кругот на својата компанија Кожувчанка, на катастарската парцела 10128/2 прави промена на намената на земјиштето во Е 17, за изградба на бензински станици, обвинуваат граѓани.

По пренамената на парцерлата, која е во сопственост на неговата компанија Кожувчанка, Митко Јанчев започнува со изградба на бензинската пумпа, која денес е во завршна фаза.

Целиот процес финишира со сечење на дрвјата кои се наоѓаат пред новата бензинска станица, за која потребни се посебни дозволи и процедури за сечење на дрвја, кои се исто така надлежност на општината. Сето ова се прави во период кога кавадарчани берат грозје и пред манифестацијата Тиквешки гроздобер, велат граѓани и прашуваат дали е се со цел истото да помине незабележително од јавноста.

Фото: Граѓани

Фото: Граѓани

Фото: Граѓани

Фото: Граѓани

Фото: Граѓани

Фото: Граѓани

Фото: Граѓани

Фото: Граѓани

Фото: Граѓани

Фото: Граѓани

Фото: Граѓани