Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
КУЈНАИЗБОР

Поховани ќебапи се апсолутен хит: Одвнатре меки и сочни, а однадвор крцкави! Со еден збор, совршено!

Не знаете дали повеќе би сакале да јадете ќебапи или поховано месо? Тогаш зошто да не подготвите поховани ќебапи и да се почестите со најдоброто од двете јадења!

ПОТРЕБНО: 300 гр мелено месо, 300 гр бел компир, 1 главица кромид, 2 чешниња лук, сол, 2 жолчки, бибер, оригано.

ПОДГОТОВКА: Сварете ги компирите, изладете ги и изрендајте. Измешајте ги со мелено месо, ситно сечканиот кромид, лукот и жолчките. Додадете сол и зачини по вкус и добро измешајте. Од добиената маса обликувајте ги ќебапите со подмачкани раце и секој валкајте го во брашно, па во изматени белки и на крај во презла. Во длабоко врело масло пропржете ги ќебапите, исцедете ги и послужете ги со сезонска салата.

Можеби ќе ве интересира

Дали сте шокирани од цената на црвеното месо? Овие три намирници се добри замени за протеини

ДЕСК

Колку време навистина може да ги чуваме јајцата во фрижидер?

ДЕСК

Од кујната на Давор: Како да подготвите посен колач со новиот оризов напиток од Виталиа?

C +