Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+ Македонија

Илиевски: Гоце Делчев има потреба од реконструкција и асфалтирање на клучните улици

По средбата со граѓаните од населбата Гоце Делчев, на денешната прес конфенренција, кандидатот за градоначалник Оливер Илиевски најави реконструкција на улиците во самата населба.

„Во Гоце Делчев мора да се реконструираат и асфалтираат улиците: Лесковачка, Никшиќка, Тоде Думба, Титова Митровачка и кошеви. Да се изградат тортоари и хортикултурно да се уредат. Граѓаните тука имаат потрба од урбано катче, детско катче и мултифункционално игралиште“- потеницраше Илиевски.
Тој истакна дека постои однапред утврден план и стратегија, со финансиска конструкција за сите проекти.

„Секој денар- пари од граѓаните ќе знаете како е искористен. Знам колку ви значи да знаете дека работиме отчетно и транспарентно. Наше е да аплицираме во соодветното министерство и трајно да ги решаваме проблемите.“- рече Илиевски.

Илиевски истакна дека во наредниот период од четири години ќе биде во постојана комуникација со граѓаните и дека секоја нивна сугестија за местото каде живеат ќе биде прифатена и исполнета во рамките на можностите.

„Да продолжиме со проекти кои носат напредок за Куманово и европски начин на живот“- заврши Илиевски.