Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Бизнис

Проверете дали ве има: УЈП ја објави најновата листа на должници

Листа на должници бр.04/2021 за долгови доспеани до 31.12.2020 и неплатени до 31.03.2021 година

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.04/2021 за долгови доспеани до 31.12.2020 и неплатени до 31.03.2021 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е: 1. повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и 2. повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници се објавува на веб страницата на Управата за јавни приходи согласно член 9 од Законот за даночна постапка.

Листата можете да ја погледнете клик на линкот ТУКА.