Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Бизнис

Лукаревска: Сите пакети дадоа резултати, истото се очекува и од шестиот пакет антикризни мерки

„Не ветуваме само на хартија, во пракса докажуваме дека градиме партнерски однос кон компаниите, имаме и меморандум за соработка со Сојузот на стопански комори и секаде каде што можеме се трудиме да сузбиваме сива економија. Комуницираме и сакаме да излеземе во пресрет, во рамките на законот, колку можеме да помогнеме. Со угостителите имаме средби, ги знаеме нивните проблеми, шестиот пакет ќе ги даде очекуваните резултати, исто како и претходните пет пакети.“- изјави дирекотрката на УЈП, Сања Лукаревска, во емисијата „Клик плус“ на ТВ 21.