13 C
Скопје
18. април 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Македонија

Се вработуваат административци, отворени огласи

Отворени се огласи за вработување во администрација.

Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 5 државни службеници во Општина Битола. На огласот, се бараат соработници и помлади соработници. Платите во зависност од работната позиција се движат до 22.311 денари. Секретаријатот за законодавство вработува 3 државни службеници на позицијата помлад соработник за странски инвестиции, за добро од општ интерес концесии и јавно приватно партнерство на минерални суровини и вода, како и помлад соработник за земјоделство и животна средина, а нето платата за овие позиции е 20.990денари. Втор оглас за вработување има објавено Инспекторат за употреба на јазиците при Министерството за правда, и тоа на позициите раководител на одделение за информатика со нето плата од 29.693 денари, понатаму еден државник на позицијата советник за превод и лекторирање со нето плата од 26.253 денари. Се вработува и раководител на одделение за инспекциски надзор за примена на законот за употреба на јазиците со нето плата 29.639 денари и еден советник за инспекциски надзор за Скопје со нето плата од 26.253 денари. Министерството за животна средина и просторно планирање објавува оглас за вработување на 11 државни службеници со нето плата од 22.026 до 29.694 денари.