13 C
Скопје
18. април 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Бизнис

Со имиња објавени граѓани и фирми кои должат за данок – УЈП објави долга листа на должници

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.02/2021 за долгови доспеани до 31.10.2020 и неплатени до 31.01.2021 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е:

Pовисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност и повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници е објавена на следниот линк.