Centar.mk – Дознај сѐ!
Македонија

(Видео) Мицкоски на средба со Јанша: Ни треба јасна визија да се справиме со економската криза

Ни треба јасна визија и креатива да се справиме со економската криза, во Македонија имаме проблем со големата корупција и невладеењето на правото, рекол лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, на состанокот со словенечкиот премиер, Јанез Јанша, кој е и претседател на словенечката Демократска партија, најголемата партија и сестринска партија на ВМРО-ДПМНЕ во рамките на Европската народна партија.

Мицкоски информира дека на состанокот било разговарано за актуелните случувања во Македонија со главен фокус на големата корупција и невладеењето на правото во Македонија.

„Зборувавме и за начин со кој овде во Словенија се справуваат со најголемиот предизвик можеби на човештвото во овој момент, а тоа е ковид-пандемијата, но и резултатите, и би рекол, нерезултатите што ги спроведува нашата Влада во рамките на справувањето со пандемијата во Македонија. Зборувавме за рецесијата за тешката економска ситуација во Македонија. Морам да признам дека и овде во Словенија се чувствуваат економските последици предизвикани од ковид-пандемијата, но далеку не се такви какви што тие се девастирачки во нашата земја, во Македонија, поради неспособноста и немањето јасна визија и креатива како се справиме со таа економска криза“, рече Мицкоски.