10 C
Скопје
28. февруари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Centar Македонија

Љупчо Николовски со добри вести за македонскиот исток

Фејсбук статус на вицепремиерот Лупчо Николовски:

Работната сабота ја завршуваме доцна, но со повеќе одлуки на Владата во интерес на граѓаните.

🏗️ За капиталниот проект во македонскиот Исток, брана на река Отиња со придружни објекти, Владата даде согласност за поддршка со буџетски средства, 7,5 милиони евра во следните три години:

📍Во 2021 година –160 милиони денари.
📍Во 2022 година –150 милиони денари и
📍Во 2023 година – средства во износ од 150 милиони денари!

Во реализацијата на овој проект важен за штипјани но и за целиот Исток сум особено горд и силно го поддржувам, уште кога бев министер за земјоделство од каде што започна целата владина поддршка која продолжува.

Македонскиот исток и граѓаните го заслужуваат тоа!