Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Маричиќ: Први на тапет ќе бидат случаите од висок профил на корупција

rpt

Механизмот како ќе се прави ревзија на дел од судските процеси се уште се прецизира.Први на тапет треба да се случаите кои се од висок профил на корупција и организиран криминал. Воедно ќе се најдат и случаите или пресудите кои ги суделе судиите кои се нотирани во извештајот на Стејт департментот, изјави министерот за правда Бојан Маричиќ во 24 анализа.

Министерот смета дека довербата во судствот е доверба во системот и дека власта има предуслови да ја качи еден степен погоре таа доверба.

спонзорирано: