Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нови цени на горивата

фото Pixabay

Во понеделник напладне се очекува Регулаторната комисија за енергетика да ги соопшти новите цени на горивата.

Нафтата измнинатава недела на светските берзи е речиси на исто ценовно ниво како и претходната недела, со што не треба да се очекуваат некои драматични промени во однос на малопродажната цена на бензинот и нафтата во Македонија.

Според последните одлуки, сега бензинот Еуросупер-95 изнесува 61 денари за литар, додека Еуросупер-98 се продава за 63 денари за литар. Еуродизелот (D-EV), пак, чини 52 денари.