Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Димитров на ТВ 24: Врвна амбиција на ВМРО-ДПМНЕ е да избегне правда низ административните и судски лавиринти, нивните ветувања за правда се смешни

Големи чекори се направија во законодавството, тоа го зборува и ЕК тоа го зборува и Венецијанската Комисија, тоа го зборува и извештајот на ЕК меѓудругото, меѓутоа не е доволно. Мислам дека со нашите предлози и во однос на имотната состојба на судии, на јавни обвинители што е нешто што треба да се направи и во однос на другите мерки ние мора одговорноста на правосудниот систем да ја ставиме на пиедестал. Правда не е барање одговорност во другите политички редови, правда е кога е неселектива и нема нашите, вашите. Меѓутоа мислам дека главниот проблем зошто не сме позадоволни во оваа област е токму што од друга страна имавме една политичка сила со луѓе и низ администрацијата и низ судовите кои што врвна амбиција им беше да нема правда односно да се бега. – рече Димитров во „Отворено студио“ на Телевизија 24.

Токму затоа, нивните ветувања за правда се смешни, заврши Димитров.