Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ујп со добра вест за бизнисите погодени од кризата

❗️УЈП информира дека на 16546 компании одобрена им е финансиска поддршка за исплата на плати за месец април 2020, за 103307 вработени.

📊Вкупниот износ на одобрената финансиска поддршка досега изнесува 1 447 278 909 денари.

❗️Даночните службеници кои работат викендов прават конечна обработка на МПИН пресметките во кои се содржани останатите барања за финансиска поддршка, за коишто во понеделник УЈП ќе го извести Генералниот Секретаријат на Владата на РСМ за спроведување на исплатата.

error: Соддржината е заштитена.