-3 C
Скопје
18. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Centar Мозаик

Вака изгледа среќата…

Велат дека здрав човек има милион желби, а болен само една – да оздрави.

„Ако се пробудивте ова утро со повеќе здравје отколку болест, тогаш сте посреќни од милион луѓе кои нема да ја преживеат оваа недела.

Ако никогаш не сте почувствувале страв од војна, жртвување и тортура или глад, тогаш сте посреќни од 500 милиони живи луѓе кои патат.

Ако можете да ја прочитате оваа порака, тогаш сте посреќни од 3 милијарди луѓе кои не можат да читаат.

Ако имате храна во фрижидер и облека во ормар, кров над глава и место каде ќе преспиете, тогаш сте посреќни од 5.5 милијарди луѓе.

Ако имате пари во банка и нешто ситно во новчаник, тогаш сте побогати од 6.5 милијарди луѓе.

Земаме толку работи здраво за готово, не заборавајте што е вистинската среќа.“